1.Obilniny obsahujúce lepok (pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut a výrobky z nich.
2. Kôrovce a výrobky z nich.
3. Vajcia a výrobky z nich. Hmotnosť mäsovej zložky v surovom stave-150g (po zhotovení 110g)
4. Ryby a výrobky z nich. Hmotnosť príloh -
5. Arašidy a výrobky z nich. ryža- 150g, hranolky- 150g, varené zemiaky-150g,
6. Sójové zrná a výrobky z nich. zemiakové placky -120g, cestoviny/halušky-150g,
7. Mlieko a výrobky z neho. Obloha -10g, omáčka -150ml, tatarská omáčka/kečup-30g
8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, peknanové.
9. Zeler a výrobky z neho.
10. Horčica a výrobky z nej.
11. Sezamové semená a výrobky z nich.
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
13. Vlčí bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.